De Kerstdagen zijn alweer voorbij. Ik vind het altijd erg gezellige dagen die ik samen doorbreng met mijn familie (en zelfs een ‘derde kerstdag’ met goede vrienden). Helaas zijn dit voor mij ook dagen waar ik erg tegenop kan zien. Dat is niet omdat ik het niet leuk vind, maar meer om het feit omdat het voor mij lichamelijk best zwaar kan zijn.

Kerstavond en eerste Kerstdag

Mijn vader is op 24 december jarig (Kerstavond). Eerst hebben we ’s avonds bij mijn schoonouders gegeten, een heerlijke simpele broodmaaltijd wat altijd prima smaakt! Later zijn we nog even richting mijn ouders gedaan om een drankje op mijn vaders verjaardag te drinken, helaas bleek hij de griep te hebben. Ondanks dat hij ziek was, was het toch best gezellig. Eerste Kerstdag waren we bij mijn broer en zijn vriendin uitgenodigd voor een Kerstontbijt. Hier hebben we heerlijk gegeten en samen liedjes gezongen met het zoontje van mijn zus (8 jaar). 🙂 Vervolgens ben ik naar huis gegaan en heb ik even anderhalf uur mijn rust gepakt om de middag en avond door te kunnen komen. Bij mijn ouders aangekomen, lag vaders nog steeds ziek op de bank. Toch hebben we een erg gezellige middag gehad met z’n allen; we hebben de Mouthguard Challenge gespeeld (zie onder het filmpje). Echt een hilarisch spel waar je verschrikkelijk veel lol hebt!

Na het spelen van spelletjes hebben David en ik bladerdeeghapjes gemaakt. Een versie met champignons en garnaaltjes en een versie met brie, pijnboompitjes en honing. Mijn zus had gevulde champignons gemaakt, mijn broer kippenpootjes, moeders twee soorten salade (rundvlees en tonijn) en soep. Het smaakte allemaal erg goed en iedereen had de buik goed vol.

Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag hadden we afgesproken om Kerst te vieren bij mijn schoonouders. Hier waren we om tien uur ’s ochtends om te beginnen met een gezellig Kerstontbijt. Ook hier was het goed verzorgd. Nadat we de tafel afgeruimd hadden, begonnen we met het uitpakken van de Kerstcadeaus. Een maand geleden hebben we namelijk online ‘lootjes getrokken’ voor de Kerst. De boom was mooi versierd met alle cadeautjes. Ook dit jaar zijn we weer goed verwend; ik heb EINDELIJK m’n elektrische kruik <3. Heerlijk voor wanneer mijn buik weer een avondje niet zo lief is. Ook bij de schoonfamilie hebben we allerlei verschillende dingen gegeten en een aantal spellen gespeeld. Dit was wederom een gezellige tweede Kerstdag.

‘Derde Kerstdag’

Dinsdagavond hebben we een gezellige avond gehad bij goede vrienden van ons. Hier hebben we samen gegourmet (in wokpannetjes). Ook dit was een erg gezellige avond, een goede afsluiting van het oude jaar met hun!

Afbeeldingsresultaat voor vuurwerk

Vandaag is het alweer de laatste dag van het jaar. Voor mij is het jaar voorbij gevlogen en er zijn veel positieve wendingen geweest. Ik hoop dat 2017 nog veel meer moois mag brengen. Ik wens jou een heel goed uiteinde en een gelukkig, maar vooral GEZOND 2017!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *