Veel (chronisch) zieken zullen zich er wel in herkennen, terugkerende ziekenhuisopnames. Gelukkig ben ik zelf inmiddels ruim een jaar opnamevrij, wat overigens ook wel mocht na vijf ziekenhuisopnames in één jaar. Wel kan ik vertellen dat je heel wat bizarre/grappige/hilarische dingen mee maakt in het ziekenhuis tijdens zo’n opname.

Aangezien er erg positief werd gereageerd op mijn vorige blog, over bizarre opmerkingen die mensen naar (chronisch) zieken maken. Kwam ik op het idee om ook een blog te schrijven over deze Hospital stories. Opnieuw heb ik een bericht geplaatst op de besloten Facebookpagina van All of Me, met de vraag of mensen hun verhaal met mij wilden delen. Gelukkig kwamen hier opnieuw veel reacties op, waardoor in onderstaande verhalen heb kunnen bundelen!

Eigen ziekenhuisverhalen

Tijdens mijn laatste ziekenhuisopname lag ik op een vierpersoonskamer, met allemaal oudere en vooral snurkende mensen. Helaas sneuvelde mijn infuus rond een uur of 1 ’s nachts, waardoor er direct een nieuwe gezet moest worden. Helaas lukte dit niet er was er nogal wat gepraat rondom mijn bed. Een vrouw die tegenover mij lag, werd helaas wakker en schreeuwde of mijn moeder wel wist waar ik was. Hihi, oeps!

Gelukkig werd ik, tijdens die opname, al vrij snel naar een tweepersoonskamer verhuisd (helaas omdat ik te ziek was). Op een avond kreeg ik een nieuwe kamergenoot, een iets oudere man van rond de zestig jaar. Op een gegeven moment dacht hij dat hij in een ziekenauto lag en later in de nacht stapte hij zijn bed uit en plaste hij midden in de kamer. Heb maar direct de verpleegkundige opgeroepen.

typemachine

Verhalen van anderen…

 • Lianne:
  • “Tijdens mijn ziekenhuisopname lag ik met een man op de kamer die na een darmonderzoek heel veel scheten moest laten in zijn slaap, oeps!”
  • “Een andere man die tegenover mij hallucineerde en zag allemaal verroeste zagen boven mijn bed hangen.
 • Aniek:
  • “Tijdens mijn eerste ziekenhuisopname waren mijn darmen al zes weken verstopt, geen enkel medicijn hielp. Ik moest voor iedere arts mijn broek uitdoen. Tot er op een gegeven moment een jonge en knappe arts aan kwam, waarop ik direct vroeg of ik ook nu mijn broek uit moest doen, gelukkig was dat niet nodig! Mijn moeder heeft mij toen heel erg uitgelachen, haha.”
 • Anoniem:
  • “Toen ik geopereerd werd aan een hernia lag ik op een eenpersoonskamer. In de kamer tegenover mij moest een man douchen met hulp van een vrouwelijks verpleegster. De verpleegster praatte best hard en ze zei: Ga nou je kleine jongen maar even wassen, ik wacht wel achter het gordijn! De hele zaal kon het horen!”
 • Anoniem:
  • “Tijdens oud en nieuw in 2013 was ik opgenomen in het ziekenhuis en ik lag op een tweepersoonskamer met een huisarts. Hij plaste en poepte met de deur open en kleedde zich open en bloot uit voor mijn bed (hij droeg overigens ook geen onderbroeken!).”
  • “Ik heb eens op een kamer gelegen met een oudere mevrouw die gigantisch hard snurkte dat ze er zelf wakker van werd. Vervolgens riep zij de zuster om de klagen dat er iemand was die heel hard snurkte, terwijl ze het eigenlijk over zichzelf had.”
  • “Een kamergenoot vroeg mij of ik haar kunstgebit schoon wilde maken.”
  • “Een bejaarde patiënt belde iedere avond met zijn vriendin en huilde alles bij elkaar.”
  • “Een voedingsassistente van een andere afdeling heeft mij een keer geen eten gegeven omdat ze dacht dat ik letterlijk niks mocht eten waar zout in zat. Ze wilde dat ik niks at tot ze ‘groen licht’ van de arts had om iets te mogen eten. In plaats van haar excuses aan te bieden, deed ze heel erg kortaf.”
 •  Anoniem:
  • “Ik had een ongeluk gehad in Frankrijk en werd een dag later in Nederland geopereerd. Toen ik op de recovery bijkwam begon ik in het Engels tegen de zuster te praten omdat ik dacht dat ik nog in het buitenland was.”
 • Anoniem:
  • “Ik lag met oud en nieuw in het ziekenhuis, waar ik overigens heel mooi vuurwerk heb gezien. Op mijn kamer lag een vrouw die heel hard snurkte waardoor ik er niet door kon slapen. Vroeg de zuster de volgende ochtend of iedereen goed geslapen had, zegt die vrouw dat ze de hele nacht heeft wakker gelegen!!!”
  • “Ik moest laxeren voor een darmonderzoek in het ziekenhuis. Toen ik op het toilet zat, zat mijn moeder (op een normale stoel) gezellig naast mij en waren wij een soduku aan het maken. Alleen bleek dat mijn MDL-arts mij aan het zoeken was, tot hij mij op de wc vond en zei: Nou wat een gezelligheid hier!!”
 • Anoniem:
  • “Ik lag in het ziekenhuis voor een stemoperatie en had daarom 24 uur stemrust. Ik heb ervaren dat de verpleegkundigen echt denken dat je helemaal niks meer kunt. Grappig voorbeeld: één van de verpleegsters heeft mij bijvoorbeeld uitgebreid uitgelegd hoe ik televisie kon kijken. Ook wouden ze mij helpen met opstaan, terwijl ik natuurlijk prima kon lopen! Haha.”
 • Anoniem:
  • “Na mijn blindedarmoperatie bleek ik zelf na de operatie mijn moeder te hebben gebeld toen ik op de uitslaapkamer lag. Toen ik op mijn eigen kamer kwam bleek mijn moeder al te zitten. Waarop ik verbaasd vroeg of ze haar al hadden gebeld dat de operatie klaar was. Ik wist helemaal niet meer dat ik mijn moeder had gebeld, we moesten beide gigantisch lachen!”
 • Anoniem:
  • “Toen ik voor een catheterisatie  in het ziekenhuis lag, had ik geluk dat op dat moment de cliniclowns langskwamen (kinderafdeling). Toen ging één van de cliniclowns per ongeluk op mijn toilettas zitten waardoor mijn elektrische tandenborstel aan ging, waarna er een heel spannend verhaal volgde dat mijn vader een hele enge tandarts was. Ik vond het als zesjarige hilarisch!”
  • “Toen ik 2,5 jaar oud was en ik geopereerd zou worden, kreeg ik een kapje op mijn mond voor de narcose. Het laatste dat ik gezegd schijn te hebben is: Dat smaakt naar tandpasta, haha!”

flowers

All of Me

Voor meer informatie over All of Me, verwijs ik jullie naar hun website: http://www.allofme.nl 🙂

Liefs Kim! <3

1 Comment on Hospital stories

 1. Vivian
  23 augustus 2016 at 15:45 (2 jaar ago)

  Ik kom deze pagina nu net tegen, wat leuk dat je dit allemaal zo op een rijtje hebt staan zeg, zitten veel grappige dingen tussen! Ik ga eens even nadenken, heb zelf ook nog wel wat anekdotes…

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *